Verdachte aangehouden na diefstal vanaf balkon

20/01

Foto: politie

Delft – Een getuige belde op zaterdagavond 19 januari om 20:30 uur met de politie en vertelde dat er zojuist goederen gestolen waren vanaf een balkon bij een woning aan de Hugo de Grootstraat. Agenten kregen een goed signalement mee en hielden een verdachte, een 38-jarige man uit Delft, in de Phoenixstraat aan. De verdachte is kort na zijn aanhouding met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, omdat hij tijdens de diefstal gewond raakte aan zijn hand.

De getuige vertelde dat de dief via het dak op een balkon klom en vervolgens goederen meenam. Echter viel hij kort daarna vanaf het balkon op straat, waarbij hij hard ten val kwam. Na de val liep de man gewond weg richting de Phoenixstraat. En daar hielden agenten de 38-jarige aan. Direct na zijn aanhouding is voor behandeling per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Inmiddels zit hij vast aan het politiebureau, waar hij wordt gehoord.

Het slachtoffer deed aangifte van de diefstal.