Hagenaar moet nog zestig dagen zitten

Delft – In een pand aan de Kleveringweg heeft het EVA-team van de politie-eenheid Den Haag dinsdag 21 november rond 08.45 uur een 50-jarige Hagenaar aangehouden. Hij moet nog een celstraf van zestig dagen uitzitten.

De rechtbank veroordeelde de Hagenaar op 5 september tot zestig dagen gevangenisstraf voor verduistering in Nootdorp. Omdat hij onvindbaar bleek, kreeg het EVA-team op 23 oktober het verzoek om hem op te sporen. Tijdens het onderzoek naar zijn verblijfplaats stuitte het EVA-Team op een spoor van openstaande rekeningen die door de Hagenaar waren achtergelaten.

Het EVA-team

Het zogenoemde EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) richt zich op veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’, gesignaleerden die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit. Sinds het begin van dit jaar heeft het EVA-team al voor meer dan honderd jaar celstraf bij elkaar aangehouden.