Gestolen fietsen gevonden in Rotterdam: politie zoekt getuigen en eigenaren

Vrijdag 9 december aan het eind van de middag vonden agenten 19 gestolen fietsen in een busje op de Flakkeesestraat in Rotterdam. De dieven waren helaas gevlogen. Politie zoekt niet alleen getuigen van de diefstallen maar ook eigenaren van een aantal gestolen fietsen worden nog gezocht.

Agenten kregen rond 17.25 uur een melding van een getuige dat vier mannen meerdere fietsen in een wit busje tilden op de Flakkeesestraat in Rotterdam. Agenten gingen er direct op af. Helaas troffen zij de fietsendieven niet meer aan. Wel vonden zij het witte busje met aan de achterzijde een blauwe huif. In het busje vonden agenten 19 gestolen fietsen. Opvallend was dat de fietsen niet op slot stonden terwijl het fietssleuteltje ontbrak. De dieven hebben waarschijnlijk de sloten open weten te krijgen en daarna de fietsen in het busje geladen.

Agenten hebben de eigenaar van het busje weten te traceren. Het gaat om een 30-jarige man uit Polen. Hij is aangehouden en na verhoor heengezonden. Hij blijft nog wel verdachte. Het onderzoek wordt voortgezet naar de andere mannen.

Agenten konden van negen fietsen de eigenaar terug vinden omdat er aangifte was gedaan. Van tien fietsen was (nog) geen aangifte gedaan en van deze fietsen zoekt de politie nog de eigenaren.