Aanhouding poging moord bejaarde Houtduifstraat

11/01

Foto: Politie

Politieagenten hielden op woensdagochtend 11 januari in Almere een man aan die verdacht wordt van de poging moord in een woning aan de Houtduifstraat op 3 december vorig jaar.

In die nacht werd de 86-jarige bewoonster in haar slaap met geweld overvallen door de verdachte. Het slachtoffer kreeg een kussen in het gezicht gedrukt, verzette zich uit alle macht en raakte daarbij gewond. De verdachte liet haar vervolgens los en verdween uit de woning. Het slachtoffer bleef gewond en geschrokken achter. De gealarmeerde buren ontfermden zich over haar en de politie werd gewaarschuwd.

Aanhouding verdachte
De recherche deed uitgebreid onderzoek en vroeg regionaal en landelijk aandacht voor de zaak in de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht. Uiteindelijk leidde het onderzoek naar de identiteit van de verdachte en hield de recherche de 21-jarige man uit Almere aan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Delft, waar het onderzoek wordt voortgezet.