Geldbedrag gepind na afkijken pincode Zoetermeer

21/12

Foto: Politie

21/12

Foto: Politie

De politie van Zoetermeer is opzoek naar de identiteit van de twee dames op de eerste foto.
Nadat de pincode van het 95-jarige slachtoffer bij een transactie bij de Zeeman aan de Promenade was afgekeken, werd haar portemonnee gerold en werd er een aanzienlijk geldbedrag van haar rekening gepind.
Het hoogbejaarde slachtoffer deed afgelopen juni een aankoop bij de Zeeman toen daarbij haar pincode werd afgekeken door een van de twee vrouwen die op camerabeelden zijn vastgelegd. Ook is op deze beelden te zien dat de verdachte hierna haar telefoon uit haar bh pakte. Niet om te bellen, maar mogelijk om de zojuist afgekeken pincode in te toetsen. Toen het slachtoffer na het afrekenen haar tas liet vallen, hielp de verdachte haar met oprapen. Het slachtoffer kwam kort hierna erachter dat haar portemonnee was gestolen.

Pintransactie
Met de gestolen pinpas van het slachtoffer werd even later ruim 1200 euro gepind bij een geldautomaat aan de Luxemburglaan in Zoetermeer. Op de camerabeelden is duidelijk te zien dat het hier gaat om dezelfde twee vrouwen uit de Zeeman.

Tips
Kent of herkent u deze verdachten op beeld? Neem dan contact op met de recherche Zoetermeer via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem neem dan contact met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.