Insluiper verzorgingshuis betrapt

Delft – Een 38-jarige Hagenaar werd zondagmorgen 4 december aangehouden toen hij was ingeslopen in een verzorgingstehuis aan de Aart van der Leeuwlaan. De man was door personeel gezien terwijl hij bij de kluis aan het rommelen was en bleek bij zijn aanhouding een eerder weggenomen kluissleutel bij zich te hebben.

Surveillerende agenten kregen omstreeks 04.20 uur de melding dat personeel van het verzorgingstehuis op de beveiligingsbeelden had gezien dat er iemand door het pand sloop en de kluisruimte was binnengegaan. Op het moment dat hij de kluis opende, ging het alarm af en koos hij het hazenpad. De aanrijdende agenten kwamen onderweg naar het tehuis een man tegen die aan het opgegeven signalement voldeed en hielden hem staande. Nadat de man vrijwillig zijn zakken had geleegd, kwamen daar twee vermoedelijke kluissleutels uit tevoorschijn. Een van de agenten is direct met de sleutels naar het verzorgingstehuis gereden, waar de sleutel bleek te passen op de kluis. Hierop werd de Hagenaar aangehouden en naar het bureau overgebracht.

De recherche behandelt de zaak. Uit camerabeelden is inmiddels duidelijk dat de man inderdaad twee weken geleden ook degene was die de sleutels wegnam.