Man aangehouden voor vernieling ruitenwisser

Politieagenten van het Flexteam hielden, in samenwerking met Veilig Wonen Tanthof en buurtpreventie, maandag 21 november om 20.50 uur op de Meerkoetlaan een man aan voor vernieling van een ruitenwisser.

Agenten van het Flexteam surveilleerden in burger en in uniform in de omgeving van de Meerkoetlaan nadat bij de politie de afgelopen weken meerdere meldingen waren binnengekomen van vernieling van ruitenwissers. Agenten in burger zagen een man lopen die zich verdacht gedroeg. Een van de agenten zag dat de man de ruitenwisser van een auto afbrak. Politieagenten hielden de verdachte, een 29-jarige Delftenaar, onmiddellijk aan. De recherche onderzoekt of de man verantwoordelijk is voor de vele vernielingen van ruitenwissers. Er zijn nu ruim 40 aangiftes bij de politie binnengekomen.

Flexteam

Het Flexteam Westland – Delft wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams in Delft, Westland, Midden-Delfland, Rijswijk en de (districts-)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; vernieling en woninginbraken.