Hennepkwekerij Van Embdenstraat aangetroffen

16/09

Foto ter illustratie: 112Nieuwsgroep

Politieagenten troffen donderdag 15 september om 11.25 uur, na een melding van een alerte buurtbewoner, in een woning aan de Van Embdenstraat een hennepkwekerij aan.

Agenten stelden een onderzoek in nadat een buurtbewoner een sterke henneplucht had geroken. In een woning troffen agenten in twee kamers hennepplanten aan. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. In totaal namen agenten 400 hennepplanten, 42 lampen en 5 filters in beslag. De recherche onderzoekt de zaak en stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Hennepkwekerij
De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000.