Agenten vinden vuurwapen na achtervolging gestolen auto

Delft – In een auto die na een achtervolging werd gestopt vonden agenten een geladen vuurwapen. De auto bleek gestolen te zijn uit Haarlem. De bestuurder zit vast voor verhoor. De bijrijder wist te ontkomen. Het onderzoek van de politie is nog niet afgerond.

Op rijksweg A13 gaf de auto op zaterdag 6 augustus rond 21:55 uur een zogenaamde ANPR hit. Het systeem dat automatisch nummerborden scant herkende de auto als gestolen. Agenten gingen er direct achteraan en gaven de bestuurder, een 33-jarige man uit Rotterdam, een stopteken. Deze ging er echter met grote snelheid vandoor en reed via de afrit naar Delft. Bij de Korftlaan stapten de inzittenden uit de auto en renden weg. De auto, die nog uitrolde, kwam tegen een schuurtje van een nabijgelegen molen tot stilstand. Agenten hielden de bestuurder aan, waarbij ze pepperspray gebruikten. De bijrijder wist te ontkomen. Toen agenten de auto onderzochten vonden ze een geladen vuurwapen. Deze werd direct veiliggesteld en zal door forensisch rechercheurs nader worden onderzocht. De auto bleek gestolen te zijn in Haarlem. De verdachte zit vast en wordt verhoord. De politie doet ook onderzoek naar de identiteit van de ontkomen bijrijder.